Pro Muže jen to nejlepší


Jak správně vybrat doutník

20.07.2009 00:33

 

Pokud stejně jako já teprve pronikáte do tajů kouření doutníků, možná oceníte jednoduchý návod, jak správně doutníky vybírat.

Pojďme se spolu tedy podívat, co doporučují experti:

Pokud jste se rozhodli přidat k nemalé komunitě lidí, kteří kouří doutníky, je velmi důležité správně vybrat ty, které vám budou nejvíce vyhovovat a které si oblíbíte. Každý kuřák doutníků má svoji značku a velikost, které dává přednost.

Začátečníci by měli hledat ty doutníky, které se prodávají v menších baleních po třech či pěti kusech a z těchto poté vybírat ty svoje. Nekupujte kusové doutníky, jeden vzorek většinou nestačí k tomu, abyste si udělali skutečný obraz kvality a chuti.

Slabší doutníky pro začátečníky
Zpočátku zaměřte svoji pozornost spíše na slabé doutníky, které jsou jemnější a vhodnější pro kuřáky, kteří s nimi začínají. Silné a výrazné doutníky mohou svoji pronikavou chutí a mnohdy i štiplavou vůní být pro nováčky příliš vydatné. Slabší doutníky jsou rovněž jedny z nejlevnějších a nejdostupnějších a tak se vyhnete tomu, že budete nesprávně kouřit či ořezávat drahý doutník, který vám později, až budete zkušení, odkryje pravé kouzlo tohoto legendárního kuřiva.

Doporučené doutníky pro začátečníky:
Hoyo de Monterrey Coronations Tubos 3 kusy
Partagas Coronas Junior Tubos 3 kusy
Vegueros Seoane 5 kusů
Montecristo Petit Tubos 3 kusy

Naučete se vybírat kvalitní doutníky
Poté, co se rozhodnete jaké doutníky pro vyzkoušení nakoupit, se je snažte pečlivě prozkoumat a otestovat tak, abyste se naučili rozpoznat kvalitu a správné zpracování a v budoucnu se vyhnuli kouření nekvalitních doutníků. Dobrým příkladem je tzv. “ucpaný doutník”, jehož náplň je balena příliš těsně nebo se jednotlivé vrstvy dokonce překrývají. V takovém případě je možné pomocí prstů doutník jemně tisknout po jeho délce a pokusit se náplň uvolnit.

Opatrujte svoje doutníky
Pokud ještě nevlastníte humidor snažte se nakoupit takové množství doutníků, které můžete vykouřit v několika dnech. Rozhodně svoje doutníky nenechte ležet “ladem” několik týdnů a také se je snažte skladovat alespoň v celofánu nebo cedrovém papíru, kde si uchovají svoji vlhkost. Pamatujte, že doutníky jsou velmi citlivé na změny vlhkosti a teploty, nevystavujte je nepříznivým vlivům, které by mohly snížit jejich kvalitu a požitek z dokonalé chutě a vůně. 

Přeji vám příjemné pokouřeníčko. Já jsem si svůj sváteční doutník vykouřil právě včera. Bylo to příjemných 30 minut, na které se těším celý týden již od pondělí :-)

Zdroj: www.doutniky-obchod.cz

JH

Přidat.eu záložku

—————

Zpět


Diskusní téma: Jak správně vybrat doutník

Datum: 25.08.2011

Vložil: Ondřej

Titulek: Jak kouřit?


Ahoj
Jsem nekuřák, zkoušel jsem 1x ve 2.třídě kouřit cigaretu, ale chutnalo to jako
hadr z bezdomovce tak jsem toho nechal a kouřit jsem se prostě nenaučil.
Nedá se říct, že bych toho litoval.
Nedávno jsem oslavil 25 narozeniny ke kterým jsem dostal doutník, který bych chtěl vyjímečně vykouřit, ale kouřit neumim.
Cigareta se normálně zapalí a šlukuje, ale u doutníku to bude nejspíš jinak?
Poraďte

—————

Datum: 22.07.2010

Vložil: Leoš

Titulek: Díky

Dobré tipy.

—————



CZIN.eu © 2009 - 2013 Magazín pro Muže. Všechna práva vyhrazena. Chraňte si Vaši pověst na internetu. Server je součástí sítě CZECHNET.