Pro Muže jen to nejlepší


Módní guru: Dolce & Gabbana

15.06.2013 21:56

 

Dolce & Gabbana je italská módní značka, kterou založili roku 1985 módní návrháři Domenico Dolce (* 1958) a Stefano Gabbana (* 1962). Jejich klienti patří mezi nejlépe oblékané lidí na světě, takzvané modní ikony. Patří mezi ně Beckhamovi, Madonna či třeba Sophia Lorenová.

Dolce vystudoval oděvní design na Sicílii a získal zkušenosti díky podnikání jeho rodičů. Gabbana studoval grafický design a získal pracovní zkušenosti v oblasti módy jako asistent v ateliéru v Miláně, kde se pár poprvé setkal v roce 1980. V roce 1983 vedli své první módní poradenství a studio, v roce 1985 ukázali světu svou první kolekci pro ženy na modní přehlídce v Miláně a okamžitě se stali pro svět velice nadějnými. Tato kolekce byla ušitá podomácku. Nasvědčoval tomu školácký výběr vzorů a příliš složité a nešťastně řešené stehy a upevnění. Kolekce byla inspirována stylem italských hereček Sophie Lorenové a Anny Magnani. D&G vycházeli z tradice sicilského odívání a později se začali zaměřovat na návrhy korzetových šatů a černých obleků s gangster proužky (mafiánský styl – dnes pro duo velice typický). Umělecké duo zkoušelo své štěstí také v Japonsku, kde D&G podepsali smlouvu se skupinou Kashiyama. V roce 1989 si v Japonsku otevřeli svůj první butik a o dva roky později vytvořili svou první pánskou kolekci.

Dolce & Gabbana tvrdí, že chtějí, aby se ženy cítily "fantasticky a sexy". Mnoho z jejich návrhů je přejato z feministické éry. Svůj styl označují jako "roztomilý a nabroušený styl nového milénia". Říká se o nich, že jsou tvůrci nejkrásnějších, oku lahodících a nejtřpytivějších šatů. D&G začali být světově oceňování od roku 1990 a v roce 1991 vyhráli 'Wollmark Award'. V roce 1993 získali cenu za nejlepší vůni roku. Na konci roku 1990 jejich tržby dosahovaly kolem $ 500 milionů EUR ročně. Dnes jsou nejluxusnější konfekční značkou na světě a Hollywood je uznává jako největší mágy svého oboru a jasnou volbou číslo jedna.

Jejich modely si můžete zakoupit například zde.

 

 

Využijte Hýskův reklamní systém a popožeňte Váš byznys, ať už se věnujete čemukoliv.

—————

Zpět


Diskusní téma: Módní guru: Dolce & Gabbana

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Společnost

13.07.2009 00:30

ČSSD.sere.mě

Na internetu se objevuje spousta vtipů kde figuruje Paroubek či Rath, taková sranda to bohužel není, hitem podzimní volební kampaně ČSSD má být 13. důchod - aneb za vaše peníze si koupíme svoje voliče. Jedná se o populismus nejhrubšího zrna, na který nakonec můžou doplatit i ti důchodci, pokud by...

—————



CZIN.eu © 2009 - 2013 Magazín pro Muže. Všechna práva vyhrazena. Chraňte si Vaši pověst na internetu. Server je součástí sítě CZECHNET.