Pro Muže jen to nejlepší


Podnikání v USA

16.08.2009 23:55

 Kniha: Podnikání v USA (Chudý Honza, bohatý John)

Dostala se mi do rukou velmi dobrá kniha od Johna Vanhary: Chudý Honza, bohatý John ( * objednat * ). Jedná se konkrétně o 97.výtisk.

Kniha má 131 stran a je čtivá a je zde spousta užitečných informací. Žádné plané teoretizování. Domnívám se, že je určena především pro začínající podnikatele či lidi, kteří o začátku podnikání teprve uvažují. Dále je více než vhodná pro ty, kteří uvažují o rozšíření svých podnikatelských aktivit do USA.

John Vanhara není žádný teoretik, nýbrž praktik. John popisuje nejen styl svého podnikání, ale popisuje rovněž motivaci jeho podnikání a ukazuje, proč je výhodnější stát se podnikatelem a nezůstávat příliš dlouho zaměstnancem.

Celou publikací se táhne jedna zásadní myšlenka. Podle Johna na rozjezd vlastního podnikání člověk nepotřebuje nutně geniální myšlenky ani velké finanční zdroje. Bohatě stačí vybrat a nabídnout jednoduchou službu, kterou lidé potřebují a postupně a doslova "za pochodu" ji zdokonalovat.

John se také zásadně nesnaží sázet vše na jednu kartu, ale postupně rozjíždí více byznysů. V ten okamžik totiž zcela postačuje, aby vám dobře vyšlo pouze několik z nich.

V Johnově knize se najde i pár věcí, na které mám jiný názor, ale jsou to spíše výjimky.

Knihu vám mohu vřele doporučit, zejména vám začínajícím podnikatelům. Ocení ji ovšem i zkušenější hráči.

JH

Přidat.eu záložku

—————

Zpět


Diskusní téma: Podnikání v USA

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.


CZIN.eu © 2009 - 2013 Magazín pro Muže. Všechna práva vyhrazena. Chraňte si Vaši pověst na internetu. Server je součástí sítě CZECHNET.