Pro Muže jen to nejlepší


Porsche Panamera čtyřdveřovým vládcem ringu

13.07.2009 16:59

Pomyslné žezlo se vrací domů. Nejrychlejším sériově vyráběným čtyřdveřovým autem na legendární severní smyčce německého okruhu Nürburgring se stalo Porsche Panamera Turbo. 

Tento rekord dosud držel americký Cadillac CTS-V, kterému se podařilo zajet 22,81 kilometru dlouhý okruh za 7 minut a 59 sekund. To už je minulost. Pětisetkoňové Porsche Panamera Turbo bylo s časem 7 minut a 56 sekund o celé tři vteřiny rychlejší, čímž získalo titul nejrychlejšího sériově vyráběného čtyřdveřového auta na severní smyčce Nürburgringu.

Tím nejrychlejší Porsche ukázalo, kdo je tu doma. Právě severní smyčku okruhu Nürburgring, pro svou náročnost přezdívanou „zelené peklo“, využívá mnoho automobilek k testování a vývoji nových modelů. Porsche tu patří mezi nejaktivnější. Čas dosažený na náročné severní smyčce totiž velmi dobře vypovídá o skutečných schopnostech vozu.

Nejrychlejší čtyřdveřové Porsche pohání přeplňovaný osmiválec o výkonu 500 koní/368 kW. Panamera Turbo má pohon všech kol, na stovku zrychlí za 4,2 sekundy a dosáhne maximální rychlosti 303 km/h. Základní provedení začíná na ceně 3 805 000 korun.

Zdroj: Týden.cz

Přidat.eu záložku

—————

Zpět


Diskusní téma: Porsche Panamera čtyřdveřovým vládcem ringu

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.


CZIN.eu © 2009 - 2013 Magazín pro Muže. Všechna práva vyhrazena. Chraňte si Vaši pověst na internetu. Server je součástí sítě CZECHNET.