Pro Muže jen to nejlepší


Sportovní a luxusní auta na prodej

24.06.2011 23:46

Sportovní automobily

Bentley Continental GT

 

Jak možná víte, automobily nás věrně provázejí už přes 125 let.

Když se řekne ,,první automobil“, laik si určitě vybaví Ford Model T, který sjel z výrobní linky poprvé 1. října 1908. Ovšem o čtvrt století dříve, tedy roku 1885, se začala psát skutečná historie automobilismu: Karl Benz představil světu svůj patentovaný tříkolový motorový vůz s označením Model 1. A tady se začala psát i historie sportovních automobilů. Ovšem co vlastně znamená pojem ,,sportovní“?

S příchodem prvního motorového vozidla se začalo myslet i na to, jak přilákat co nejvíce spotřebitelů ke koupi. Jelikož u lidí často panovaly obavy, že automobil nedokáže snést každodenní, nebo celkově dlouhodobé zacházení, vymyslel Karl Benz svému novému modelu BenzVelo zatěžkávací zkoušku: za volant posadil svoji ženu Berthu Benzovou a ta absolvovala 100 km cestu z Manheimu do Pforzheimu, aby dokázala spolehlivost vozu jejího manžela. Tato cesta odstartovala řadu motoristických experimentů, které vlastně daly založení automobilového motorsportu – např. Grand Prix.

Sportovní automobily jsou tedy sériová auta, která vycházejí ze závodních či okruhových speciálů, ovšem vyráběná tak, aby odpovídala běžnému silničnímu provozu. Mají tak do běžného života řidiče přidat více adrenalinu, vzrušení a rychlosti. Proto jsou neustále oblíbené jak u mladších, tak i starších, zkušenějších generací řidičů. Jejich ceny se tedy u autorizovaných prodejců a autobazarů neustále přizpůsobují požadavkům a přáním jejich kupujícím. Ačkoliv nejde o vozidla, které by mohly praktičtěji využívat například větší rodiny či náročnější páry, snaží se, kromě sportovního temperamentu, nabídnout eleganci a pohodlí. Koupí sportovního auta v autobazaru či od výrobce určitě neuděláte chybu; zejména pokud patříte mezi řidiče, kteří chtějí zažít každodenní radost z jízdy.

 

Využíváme První CZ reklamní systém pro podnikatele a investory i-marketing.cz.

Přidat.eu záložku

—————

Zpět


Diskusní téma: Sportovní a luxusní auta na prodej

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Auto Moto

06.07.2009 23:25

Porsche Panamera

Dealeři Porsche očekávají přibližně v polovině září dodávku prvních kusů elegantního čtyřdveřového Panamera s relativně dobrým prodejním potenciálem. Jde totiž o něco úplně nového ze stáje automobilky Porsche, a jak je obecně známo, neotřelé nápady se ve vyšších kruzích těší oblibě. Přirovnat...

—————



CZIN.eu © 2009 - 2013 Magazín pro Muže. Všechna práva vyhrazena. Chraňte si Vaši pověst na internetu. Server je součástí sítě CZECHNET.