Pro Muže jen to nejlepší


Twitter a mikroblogy

10.07.2009 20:08

Víte co je Twitter?

Twitter je vycházející hvězda. Jsem přesvědčený o tom, že nás všechny v blízké budoucnosti velmi pozitivně překvapí a že najde velké využití. Hádám, že už si to uvědomuje i třeba takový gigant, jakým je Google.

Mikroblogy jsou oblíbené hlavně díky své jednoduchosti. Ve světě jim vládne Twitter, oblíbený i u nás. Uživatelé na nich píší o svých soukromých věcech stejně jako o pracovních problémech. Na zprávu máte pouhých 140 znaků.

Mikroblogovací systémy nabízejí v podstatě klasické blogování v nejjednodušší podobě, tedy je možné psát text o sto čtyřiceti znacích nebo vkládat odkazy. Původně byl text odpovědí na otázku "Co právě dělám?". Mikroblogy jsou určeny pro mobilní telefony, ačkoli dnes jsou čteny a publikovány převážně z PC. Nejúspěšnějším představitelem mikroblogovacích systémů je Twitter.

Twitter je oblíben hlavně kvůli jednoduchosti celého systému a také kvůli obrovskému množství uživatelů, z nichž mnozí jsou hvězdy kulturního nebo politického života. Zástupcem té první skupiny je brazilský spisovatel PAOLO COELHO, který je znám svým kladným vztahem k moderním technologiím a píše si i klasický blog. Z politiků je na Twitteru nejpopulárnější americký prezident BARACK OBAMA.

JH

Přidat.eu záložku

—————

Zpět


Diskusní téma: Twitter a mikroblogy

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.


CZIN.eu © 2009 - 2013 Magazín pro Muže. Všechna práva vyhrazena. Chraňte si Vaši pověst na internetu. Server je součástí sítě CZECHNET.