Pro Muže jen to nejlepší


Brain jogging: Pro dlouhý, aktivní život trénujte mozek

04.04.2011 23:01

Brain jogging: Pro dlouhý, aktivní život trénujte mozek

Přirozené slábnutí některých funkcí mozku spojené s věkem nás po padesátce může připravit o zaměstnání, po sedmdesátce o řidičský průkaz a po osmdesátce třeba i o život. Co s tím?

Brain jogging neboli trénink mozku je soubor cvičení a technik, díky kterým se budete lépe koncentrovat, více si pamatovat, rychleji reagovat a jasněji myslet. Pomůže bystřit mozek a zastaví slábnutí jeho funkcí, které jinak nevratně začíná již po čtyřicítce. Je to vůbec možné? Ano, je to možné a nejenom to.

Brain jogging také působí jako prevence Alzheimerovy choroby. Je pravda, že dosud neumíme Alzheimerovu chorobu vyléčit, ale víme, že to, co jí dokáže úspěšně bránit je celoživotní různorodá aktivita, učení, koníčky, společenské aktivity a trénink mozku. Jistě najdete ve svém okolí starší lidi svěží a činorodé a nemocné, zapomínající. Při porovnání jejich duševních aktivit máte svůj vlastní průzkum, který jednoznačně určí, že duševně pracující je viditelně v lepším stavu.

Brain jogging je jediný lék proti stárnutí, který poskytuje měřitelné výsledky. Vždyť již po dvou měsících tréninku, který probíhal třikrát až čtyřikrát týdně po dobu třiceti minut, bylo zjištěno zlepšení mentální výkonnosti o 10-20 %, to je psychické omládnutí o deset let!

Je to logické – pokud chcete mít fyzickou kondici, tak trénujete – běháte či cvičíte. Pokud chcete být v kondici i po psychické stránce, je třeba trénovat také. Ale jak trénovat mozek? Ten do posilovny vzít přece nemůžete. Ale ano, můžete! Možná že luštíte křížovky, sledujete televizní soutěže či hrajete karty. To je rozhodně dobrý začátek, ale vy si zasloužíte a potřebujete mnohem víc. Program Happy neuron brain jogging je právě takovou posilovnou pro váš mozek. A nebojte se, rozhodně se u toho nezapotíte.

„V jistém smyslu platí pro mozek stejná pravidla jako pro svaly. Čím více ho namáháme, tím zlepšujeme jeho schopnosti. Někdo může v osmdesáti běžet maraton, jiný sotva chodí. Není třeba, aby náš mozek byl v osmdesáti schopen maraton uběhnout, postačí, když bude podávat takový výkon, abychom udrželi krok s mladšími, cítili se dobře v zaměstnání i po padesátce, byli schopni řídit auto, dokázali se o sebe postarat i ve vyšším věku a nebyli svému okolí na obtíž.“, říká Mgr. Martin Chlupáč, ředitel projektu.

Není to jednoduché, ale díky brain joggingu máte tohle všechno na dosah ruky. Stačí věnovat několikrát týdně půl hodiny hraní na počítači. Ale pozor, ne ledajakých her. Hry v programu Happy neuron brain jogging byly vytvořeny týmem doktora Bernarda Croisila, vedoucím laboratoří neuropsychologie neurologické nemocnice v Lyonu, ve Francii. Není potřeba vlastnit supervýkonný počítač, ani mít zvláštní počítačové znalosti. Hry fungují na jednoduchém principu, stačí pouze klikat myší přesně podle pokynů na obrazovce. Soubor dvaceti her systematicky rozvíjí kognitivní funkce, to znamená všechny myšlenkové procesy, které nám umožňují rozpoznávat, pamatovat si, učit se, přizpůsobovat se změně – je to například pozornost, prostorová orientace, paměť, plánování a řešení problémů, vyjadřovací schopnosti, logické myšlení. Abyste na trénink nebyli sami, bude vás provázet váš osobní trenér, který zaznamená vaše výsledky, zhodnotí vaše silné a slabé stránky a poradí, jak nejlépe pokračovat dál. Zároveň po odehrání určitého množství her srovná výsledky s ostatními lidmi z celého světa, kteří vám odpovídají věkem, pohlavím a vzděláním. Databáze je opravdu široká, společnost Happy neuron eviduje na 60 milionů odehraných her z různých zemí, např. z Francie, Spojených států, Velké Británie, Německa, Japonska atd.

Program Happy neuron brain jogging v sobě spojuje nejnovější poznatky z oboru neuropsychologie a informačních technologií, díky nimž zpomalíte psychické stárnutí a udržíte si svou samostatnost a osobní nezávislost po velmi dlouhou dobu. Našim cílem není dožít se vysokého věku, ale prožít dlouhý, aktivní život.

 

Přidat.eu záložku

—————

Zpět


Diskusní téma: Brain jogging: Pro dlouhý, aktivní život trénujte mozek

Datum: 11.11.2014

Vložil: bahennizabal

Titulek: strašení demencí za balík

JJJ, pokud nám nezaplatíš, tak to vypadá, že ti ve stáru hrábne a netrefíš domů. Alzheimer ale dostávají i vědci, takže to není o tréninku mozku, ale jak správně objevili Angláni, je to mozek zaneřáděnej hliníkem! Ještě, že se to včas objevilo a proti hliníkovému nádobí se zvedla kdysi vlna odporu! Ovšem plasty, ztužené tuky a mobily je taky lahůdka a čert vím, jak na to naše mozky zareagují. Podle prognóz lidí, co se tím zabývají bude za 30 let tak zle, že nějaký jogging mozku nám bude na ho.no!

—————

Datum: 17.01.2012

Vložil: Renáta Skalická

Titulek: Vynikající záležitost

tenhle Happy neuron a ještě lepší cena 1.790.-. Tohle by měli dostávat lidé zdarma! Takže nakonec je to zase jen dobrej bussines. Peníze až na prvním místě!

—————


X

06.10.2013 13:33

Rivalové: hodnocení filmu

Lauda a Hunt   Film Rivalové právě běží v kinech. Je natočen podle skutečných událostí a popisuje souboj dvou slavných pilotů Formule 1 v zejména sedmdesátých letech. Popisuje i známou nehodu při závodě v Německu, při které Niki Lauda málem uhořel a jejíž následky jsou na jeho tváři i dnes...

—————

25.03.2012 23:37

Presbyopie

Více o presbyopii najdete zde.   Využíváme První CZ reklamní systém pro podnikatele a investory CzechNet.org.

—————

24.02.2012 23:52

Oční lékař: Šilhání na obě oči

Dobrý den, můj syn od narození šilhá, tak jsme v roce navštívili oční lékařku, ta si všimla, že mu zabíhají obě očka. Více však levé. Nejprve jsme dávali sřídavě po týdnu na celý den okluzory, ale pak si je syn začal strhávat. Teď je mu rok a půl a řekla jsem tedy doktorce, že náplasti nechce a...

—————

24.02.2012 23:43

Oční lékař: S brýlemi vidí hůř

Dobrý den pane doktore, velice Vám děkuji za odpověď. Celkem nás to uklidnilo. Měla bych na Vás ještě jednu otázku. Brýle jsme vyzvedli v pondělí, takže dnes druhý den to zkoušíme se synem... Bere to celkem dobře, chápe, že brýle musí nosit a snaží se, přesto je to boj, protože tvrdí, že přes...

—————

27.07.2011 00:25

Odstranění dioptrické vady vpravením multifokální nitrooční čočky

Oči: Odstranění dioptrické vady vpravením multifokální nitrooční čočky MUDr. Vladimír Korda, Ph.D.   Po operaci už brýle nepotřebuji, pochvaluje si pacient Od dětství trápení s brýlemi, v dospělosti stálé zhoršování zraku, potíže se čtením. To jsou obtíže, kterými ještě před dvěma...

—————

17.07.2011 00:22

Cestování: Tipy na výlet

Tipy na výlet: Litomyšl a okolí Náš letní výlet: Růžový palouček Litomyšl Litomyšl zámek Litomyšl náměstí, CHOCCO CAFFÉ   Foto: Růžový palouček, památné místo   Litomyšl zámek   Litomyšl zámek   Napodobujeme Olbrama Zoubka   Litomyšl...

—————

04.04.2011 23:01

Brain jogging: Pro dlouhý, aktivní život trénujte mozek

Brain jogging: Pro dlouhý, aktivní život trénujte mozek Přirozené slábnutí některých funkcí mozku spojené s věkem nás po padesátce může připravit o zaměstnání, po sedmdesátce o řidičský průkaz a po osmdesátce třeba i o život. Co s tím? Brain jogging neboli trénink mozku je soubor cvičení a technik,...

—————

16.12.2010 13:38

Kalendář Diana Kobzanová 2011

Kalendář Diana Kobzanová 2011   Pokračování   jh  

—————

09.12.2010 22:16

Kalendář Pirelli 2011

Kalendář Pirelli 2011           JH  

—————

01.12.2010 16:01

Foto: Tygři plavci!

Foto: Tygři plavci!               Zdroj: novinky.cz   JH  

—————



CZIN.eu © 2009 - 2013 Magazín pro Muže. Všechna práva vyhrazena. Chraňte si Vaši pověst na internetu. Server je součástí sítě CZECHNET.